Wednesday, March 16, 2011

Shanghai

Norsk:
Atten timer på tog og vips så var vi i Shanghai. Velkommen til Kina! Det første vi la merke til er at kinesere harker og spytter, mye. En annen ting er at vi plutselig ble en større turistattraksjon enn noensinne på reisa. Første dagen var det over 22 mennesker som enten spurte om de kunne ta bilde sammen med oss eller som tok snikbilde av oss!
Shanghai er kjent for sin moderne arkitektur, som vi har løpt rundt og sett på i isende kulde. Det er en krysning av mye forskjellig, men det som går igjen er noe som minner oss om et slags undervanns- og verdensromtema. Vi fikk også sett noen av de litt mer tradisjonelle husene, og prøvd ut en te seremoni.
Det har også vært mye god mat. Gjennom faren til Irén kom vi i kontakt med en brunvollagent, og ble tatt med på to fancy middager. En av rettene vi har blitt spesielt glad i er “hot pot”, der man rett og slett har en potte med kokende kraft på bordet og et utvalg av gode, ferske grønnsaker og rått kjøtt som man koker selv.
Nå er vi i en liten by ved et av Kinas mest kjente fjell, Huang Shan, som vi skal klatre opp og overnatte på i morgen. Det er rykter om snø på toppen.

English:
Eighteen hours by train landed us in Shanghai. Welcome to China. The first thing we noticed was how the Chinese are always coughing up slime and spitting. Another change was that we were all of a sudden a bigger tourist attraction than on any other part of our trip. The first day there were over 22 people who either asked if they could take a picture with us or took sneak photos of us.
Shanghai is famous for its modern architecture, which we have been running around in the freezing cold to look at. There´s a mix of many different styles, but we´ve noticed an underwater/space-theme going around. We´ve also seen some of the more traditional houses, and tried the tea ceremony.
There has also been a lot of good food. Through Irén´s dad, we came in contact with a Brunvoll agent, and were treated to two very fancy dinners. One of the foods we´ve really become fond of is the “hot pot”, which is basically a pot of boiling broth and an array of different vegetables and meats which you boil yourself.
At the moment we are in a little town by one of China´s greatest mountains, Huang Shan. Tomorrow we will be climbing to the top and staying over one night. There are rumors of snow.


The Bund


En av mange randoms vi tok bilde sammen med den dagen




Marked i en eldre bydel

Fastfood-sushi


Teseremoni


Kinesisk hot pot!

May, en av kontaktene våre i Shanghai



Shanghai kunstmuseum

Kalligrafi på Shanghai Museum

Kaaldt


No comments:

Post a Comment