Tuesday, December 21, 2010

Tirsdag, 21.desember


Norsk:

Tratriny Krisimasy!

De to siste ukene før jul har fylt seg opp med juleaktiviteter. Det har vært flere juleavslutninger og konserter. Plutselig hadde vi bruk for noen flere finklær, og derfor gikk vi til innkjøp av to kjoler og ett skjørt hver og det til en ganske billig pris. I tillegg har en av sylærerne på Ilofav tilbudt å sy kjole til oss som et minne herfra. Vi har kjøpt inn stoff og får mest sannsynlig kjolene til jul!

Noe vi har lært av alle disse juleavslutningene er at gasserne liker det langt og formelt, og gjerne litt kleint. Men samtidig er gasserne veldig glad i å synge, og vi var til og med oppe sammen med jentene på Ilofav for å synge” We wish you a Merry Christmas”.

Nå har vi tatt juleferie og det har vi til den 10.januar. Så langt ser planene slik ut:
På julaften er vi invitert til julefest med de andre voluntørene på Akany Avoko. Den 25. og 26. er vi invitert til måltid hos “vertsfamilien” vår. Den 27. drar vi mest sannsynlig til Nosy Be, en øy i nord, hvor vi feirer nyttår på stranda!

Vi er usikker på om det kommer flere blogginnlegg før jul, så derfor ønsker vi dere riktig GOD JUL!


English:
Tratriny Krisimasy!

These last two weeks before Christmas have suddenly filled up with Christmas activities. We have already been to several gatherings and concerts. Receiving all these invitations we realized that we were in need of some nicer clothing, and spent a day in town shopping for cheap dresses. Also, one of the sewing instructors at ILOFAV has offered to sew us dresses for Christmas, as a memory of our time here. We have bought fabric and taken measurements, and we´re very excited to see the results!

One thing we have learned from all these Christmas gatherings is that the Malagasy people like it long and formal, and also a little awkward. But at the same time they are all very fond of singing, which really enlivens everything. We joined the ILOFAV girls up on stage to sing “We wish you a Merry Christmas".

Now we have entered our Christmas holiday, which lasts until January 10th. These are our plans so far: For Christmas Eve we are invited to a Christmas party with the other volunteers at Akany Avoko. The 25th and the 26th we are invited to lunch with our contact family. The 27th we will most likely be taking a bus to Nosy Be, an island in the north, to celebrate New Year´s Eve there.

There may not be any more blog posts before Christmas, so we would like to wish you all a very MERRY CHRISTMAS!


Juleshow med Akany Avoko

Alle jenten var kledd i hvite tyllkjoler


Avslutning paa Ilofav.

Hele gjengen! 

To glade jenter fra engelsk klassen

4 comments:

  1. Halloo, no har i altså lest heile bloggen, og i syns det e så spennende! Dokker har det sikkert utrolig arti, men det e en ting i lure på! Siden dokker e ilag hver dag, bor sammen, og dokker har på en måte bare hverandre å snakke med, krangle dokker mye, og e uenig og slik? I og med at dokker så og si bor oppå hverandre :) God tur videre, og i ska fortsette å lese bloggen iherdig :) Malin

    ReplyDelete
  2. Kjære Marte og Irén. Her følger vi reisen deres og synes den er imponerende. Kjekt å se at lussekatt-kunnskapen sitter. En spesiell jul for dere, men så unik at den vil følge dere resten av livet. Kanskje ender den opp som bok? Her i Molde har vi en fantastisk jul, iskald, men utrolig vakker, mer "julete" enn nå blir det aldri. Vi har besøk av Veronica fra Italia som du kanskje husker fra skoleteateret Marte? Har vist henne bloggen og hun hilser. Kjære, dere lykke til videre! Tusen klemmer fra en imponert Ingun, gamlelæreren.

    ReplyDelete
  3. Malin: Saa kult at du leser bloggen! Et morsomt sporsmaal du kom med, og det har ogsaa vaert andre som har lurt paa det samme! Vi har faktisk ikke hatt noe saerlig til krangling. Det har saa klart kanskje vaert noen smaairritasjoner og diskusjoner der stemmeleiet har gaatt opp et lite hakk, men ingen av oss er langsure saa det har egentlig bare vaert naturlige 'humoersvingninger'. Vi bor jo oppaa hverandre men heldigvis har vi litt av de samme vanene, som om en roter saa gjoer det ikke noe for den andre som roter like mye. Og vi kjenner hverandre saapass godt naa og vi setter ikke krav til at det alltid skal vaere lystig samtale osv. Dessuten har vi jo bare hverandre som 'familie' her! Haha, hvem skal vi gaa til hvis vi er sure paa hverandre?


    Ingun: Takk for en fin kommentar! Vi tviler paa at skriveferdighetene kan gjoere reisen til en bok, men vi tror nok dette er en opplevelse vi vil huske resten av livet. Snodekte Molde er nok vakkert, men maa aerlig innroemme at vi trives i varmen. Hils tilbake til Veronica! Klem fra oss!

    ReplyDelete
  4. Haha, klart det :) Utrolig spennende blogg, i digge bildan og sånn, det ser ut som et fantastisk eventyr dokker e med på altså! at dokker tør, dokker har hvertfall mye meir guts enn me når det gjelds reising! Takk for et godt svar, haha :D Kos dokker videre og om det e nokka anna i vil si eller spør om underveis så legg i selvfølgelig igjen en kommentar eller to! Godt nyttår :D

    ReplyDelete